Search
  • Petter Alexander Langdalen

Corontene: Sjukt korte arbeidsdager, sjukt mye fritid

Du har sannsynligvis den siste uken opplevd å kjede deg i karantene. I denne posten skal jeg skrive litt om hvorfor du kanskje føler at du har mer tid til overs nå enn ellers, og hva man kan gjøre med den tiden.


Problemet nå for mange at de finner ut at arbeidsdagen som vanligvis varer 8 timer, nå plutselig er unnagjort på 4-5 timer. Og det må jo være helt supert? Men hvorfor er dagene plutselig for mange så korte? Først og fremst er det mange tidstyver som plutselig ikke får innpass i (arbeids)hverdagen. En typisk norsk arbeidsdag ser gjerne slik ut; - 30 til 60 min reise til jobb.

- Morgenkaffe

- Planlegge dagen

- Jobbe

- Lunsj

- Jobbe

- Kaffe

Og så videre...


For noen mer, for andre mindre. Bare for å gi deg et tidsperspektiv på hvor mye tid disse "mikropausene" (i.e. sjekke sosiale medier, hente kaffe, ta seg en røyk etc.) som det kalles tilsvarer, så fant en undersøkelse gjort i England ut at bedrifter bruker ca. 1700 pund i året på ansatte som er borte fra pulten. Altså ca. 21,500kr med dagens svake krone.


Fjerner du disse pausene er det ikke rart arbeidsdagen er unnagjort i en fei! Nå kan du planlegge morgendagen allerede i dag - du har tross alt tid. Du kan rydde opp rotet du aldri har hatt tid til ellers. Fjerner du attpåtil 1-2 timer med reisevei etterpå, i og med at de fleste av oss nå jobber hjemme, har du lagt til enda flere timer på resten av dagen din. Jobben som er gjort er også den samme - om ikke (for mange) bedre, vil jeg påstå.


Så hva nå?

Utenom det åpenbare som muligheten til å ta igjen diverse serier på Netflix og HBO, så blir det kjedelig ganske fort. Som jeg sa til min mor her om dagen "jeg tror faktisk jeg er lei YouTube nå.". Derfor velger mange å drive tiden med selvrealisering og selvutvikling. Være seg å male, tegne, spille et instrument - men også å lære seg nye ferdigheter som gjerne kan brukes i jobbsammenheng. I dag finnes det et tonn av forskjellige kurs der ute hvor man kan lære seg alt fra basics innen gratis design til koding og markedsplaner. Og det beste av alt, mange av de er gratis!

Her er noen linker til nettsider som tilbyr kurs av denne sorten;

- www.linkedin.com/learning

- www.skillshare.com

- www.edx.com

- www.udemy.com

- www.masterclass.com


Personlig har jeg valgt å grille pcen min i to dager før jeg innså nederlaget om at den stakkars Lenovoen min dessverre ikke er rustet for å lære seg basic koding. Derfor har jeg valgt å sette støtet inn på å bygge nettside og et par kurs i markedsføring.
8 views0 comments

© 2020 av PAHL Consult

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon